Вести

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS

Јачање заштите потрошача у Србији

Деценију раније просечна потрошачка корпа у Србији, по методологији Министарства трговине, вредела је непуних 40.000 динара и просечној плати је недостајало 190 динара да је намири.

Одлазак на одмор ове сезоне због пандемије имаће и додатни трошак осигурања како би путници на дестинацијама могли да, у случају оболевања, добију неопходну здравствену помоћ. Уз уобичајено путно здравствено осигурање, већина осигуравајућих кућа је већ припремила пакете који се доплаћују углавном 50 одсто од вредности основног осигурања.

Национална организација потрошача Србије саветује грађанима да храну преко интернета купују само од регистрованих продаваца и да избегавају куповину ове робе уколико јој је рок употребе пред истеком, изјавио је данас Тањугу председник ове организације Горан Паповић.

Услед целокупне ситуације, проузроковане пандемијом вирусом SARS-Cov-2, навике и потребе корисника телекомуникационих услуга су се у знатној мери промениле. Потребе за све бољом интернет конекцијом, стабилношћу интернет мреже и већим протоком, проузроковане препоруком СЗО за организовање пословања од куће, довеле су и до повећања броја приговора потрошача управо на услуге оператора.

С тим у вези, Удружење за заштиту потрошача Војводине, спровело је анализу, посредством анкете „Задовољство потрошача интернет провајдерима“, у жељи да спозна потребе, навике, мишљење и ставове корисника интернет услуга о операторима и самој услузи.

Иза натписа на амбалажи у којима је истакнуто присуство витамина, а у којима је производ који носи епитет "имуно", крију се намирнице које су штетне за организам. С друге стране, количина витамина ни приближно није довољна дневним потребама.

Страна 1 од 261