Вести

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS

Национална организација потрошача Србије (НОПС) организовала је округли сто под називом “Шта заиста знамо о алтернативама за цигарете” са циљем да потрошачи добију додатне информације како о  штетности пушења, тако и о производима који се на домаћем тржишту промовишу као “мање штетне алтернативе”.

Од стране система за брзо обавештавање Европске уније - РАСФФ добијено је хитно обавештење да је производ у типу барене кобасице бренда „Wudy“, увезен из Италије, контаминиран бактеријом листеријом, саопштила је Управа за ветерину. Како се истиче, спроводи се хитна контрола увозних пошиљака, чија ће даља дистрибуција бити забрањена. "Производ који је доспео на тржиште биће одмах повучен и нешкодљиво уништен", истиче Управа за ветерину.

Цене основних животних намирница, као и горива, биће ограничене до краја септембра, одлучила је Влада Србије продужавајући данас важење две уредбе које се односе на цене ових производа. Међутим, за разлику од прошлог пута, када је држава у јулу подигла регулисане цене меса, овај пут поскупели су - млеко и шећер, за по шест динара. Тако ће килограм шећера од сада коштати 102,99 динара, док ће литар дуготрајног млека са 2,8 одсто млечне масти, коштати 119,99 динара.

Осигуравајућа друштва одлучила су, на препоруку гувернерке Народне банке Србије Јоргованке Табаковић, да одустану од нових цена полиса аутоодговорности, саопштило је Удружење осигуравача Србије.

Страна 1 од 294