Истраживања говоре да ће у наредне три деценије (не)контролисана употреба медикамената у узгоју стоке и живине створити нове супербактерије које ће бити опасне по човека.
Један од најбољих показатеља колико економски заостајемо за развијеним земљама Европе јесте и то колико новца дајемо на храну. У Србији се од укупног износа за личну потрошњу, 34,5% троши управо на храну и безалкохолна пића, док је у ЕУ то тек 12,2%.
Трговински ланац "Схоп&Го" почеће од 16. априла да наплаћује кесе у својим продавницама по цени од два динара, а овакву праксу могле би ускоро да следе и друге компаније у Србији.
У недељи пред Ускрс продаја хране, пића и ускршње декорације порасла је за 30 одсто, а и број потрошача је већи него обично. У току је ускршњи распуст, а према подацима из туристичких агенција број домаћих туриста који су отпутовали или то планирају, за 15 одсто је већи него лане.