Вести

 

Високе температуре су разлог више да се запитамо какву храну једемо, посебно на улици. Од пре три године, наши угоститељски објекти су, по Закону о безбедности хране, у обавези да уведу Хасап стандард, систем који осигурава безбедност хране у производњи, преради и промету. Да ли су то заиста и учинили?

Купила сам сако на распродаји у познатом бутику и када сам дошла кући приметила сам да је са стране распаран, а на леђима расечен.
То каже Београђанка Владана Милетић (27), која је, љута због тога што није било истакнуто упозорење да је реч о роби са грешком, хтела да замени сако.

– Нисам то могла да учиним, јер су и преостала два сакоа имала фабричке грешке – прича за “Блиц“.

Случај кутије пронађене у Темповој продавници која је због брендираног селотејпа изазвала сумњу да је реч о препродаји и злоупотреби хуманитарне помоћи за Обреновац, узнемирила је јавност протеклих дана.