18. 07. 2024.

 

Трговински ланац ДМ повукао је у Хрватској из предострожности један кондиторски производ јер су у појединим паковањима пронађени делови четке за чишћење.

Реч је о "DAS gesunde PLUS плочицама" са укусом кекса и слатке павлаке, у чијим појединим паковањима је произвођач нашао делове четки за цишћење производног програма.

Из ДМ Србија за Б92 је речено да се тај производ не продаје у њиховим објектима у Србији. Потврдили су да је један кондиторски производ њихове робне марке повучен у Хрватској, али да потрошачи у Србији не би требало да брину јер њега нема на српском тржишту.

Како се наводи у саопштењу компаније ДМ Хрватска, компанија је из предострожности повукла овај производ, у паковању од 45 грама, с роком трајања август, септембар, октобар, новембар и децембар 2016. године, преноси хрватска агенција ХИНА.

"У појединим паковањима, произвођач ‘Das gesunde PLUS плочица је утврдио присутност делова четки за чишћење производног погона", истичу из ДМ-а.

Из тог трговинског ланца моле купце да провере јесу ли купили споменути производ, а купце који су га купили моле да га не конзумирају него га врате у најближу продавницу ДМ-а, где ће им бити осигуран повраћај новца.

"ДМ Хрватска није добио приговоре купаца, а с циљем да осигура највишу сигурност производа и купаца у својим продавницама, ДМ овим путем обавештава јавност о повлачењу и опозиву производа", наводи се у саопштењу компаније.

Извор: Б92

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS