18. 07. 2024.

 

Мари-Пjер Л’Хости и Пени Повeл, маме из Монтреала, упозоравају родитеље широм света на флашицу за сок за малену децу која, због начина на који је конципирана, скупља плесан коју деца, не знајући, пију сваки дан.



“Мој се пријатељ Симон О’канада питао зашто му је син стално болестан, док није отворио поклопац флашице за децу и открио плесан. То се не може опрати нити уклонити нити је видљиво, док се поклопац не отвори. Назвао је фабрику која их производи, али му се жена која се јавила на телефон само насмејала. Када сам објавила фотографије плесни на фејсбук групи и друге су маме утврдиле исто, плесан у флашицама за децу. Зато, ако случајно имате овакве флашице, добро припазите, јер се то не може опрати у машини за судове нити у судопери”, написала је Повeл.

Пени и Мари отвориле су флашице, фотографирале оно што су пронашле испод поклопца и одлучиле бити упорне. Поделиле су своје откриће с другим родитељима, како не би направили исту грешку као и њихов пријатељ Симон.

Врло брзо у расправу на фејсбуку укључили су се и други родитељи чија деца пију из пластичних флашица произвођача Томи Типи, флашица доступних готово у целом свету.

Родитељи су покушали опрати плесан са поклопца, али њихова настојања су дала слабе резултате. Плесан и остаци напитака тешко се уклањају.

Зато су позвале све који користе ову флашицу да поделе даље ове фотографије, како би заштитили здравље своје деце. Огласила се и фабрика која их производи.

“Имамо сазнања како наши купци нису задовољни нашим производом. Извињавамо се свима због неугодности те уверавамо како радимо на решењу овог проблема”, написали су на својој службеној фејсбук страници.

Међутим, на њихово извињење родитељи широм света реаговали су фотографијама поклопаца које су отворили, само како би утврдили како су две мајке из Канаде биле управу.

Многи су открили како су деци давали да пију из хигијенски потпуно неадекватних флашица.

Како би умањила штету, фабрика произвођач издала је и детаљно упутство на који начин чистити поклопац.

Било је и оних родитеља који су, с олакшањем, утврдили да су поклопци њихових флашица чисти.

Такви су, међутим, били у мањини. Већина је одлучила бацити те флашице у смеће.

Извор: net.hr

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS