18. 07. 2024.

 

Министар туризма Расим Љајић каже за РТС да ће грађани које је власник агенције „Унико травел” преварио бити обештећени од новца који је агенција морала да уложи као депозит. Морамо да утврдимо тачан број тих људи, биће добро ако их је заиста око 100 јер ће бити довољно новца, додаје Љајић.

Министар Расим Љајић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да је сада најбитније штедњу надокнадити грађанима, али и мењати прописе.

„Невероватно је да исти човек у две године на исти начин превари људе, то није туристичка, то је преварантска агенција. Зато ми размишљамо, мислим да ће већ наредне недеље бити измене закона о туризму. Покушаћемо да системски спречимо, мада никада не можете са сигурношћу да спречите овако нешто, али да пооштримо и повећамо контролу”, рекао је Љајић.

Процедуре ће, истиче, бити поједностављене, а казне ће се значајно пооштрити како се ове ствари више не би дешавале.

Према његовим речима, ових 100 путника које је преварио власник „Унико травела” Ненад Филиповић, који је јуче ухапшен, могу бити обештећени из депозита туристичке агенције.

„Реч је о 40.000 евра и од тог новца требало би да се обештете грађани. Ми сада утврђујемо тачан број, морамо да видимо списак превара, биће добро ако је то овај број а не већи”, рекао је министар.

Извор: РТС

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS