06. 05. 2024.

 

Понуде вам услугу оглашавања. Ви одбијете. Они вам пошаљу предрачун. Ви не платите. Они вам прете тужбом. Ово је кроки пословања фирме Студио Бета која вара правна и физичка лица у Србији, након што су то исто радили у Хрватској и Словенији.
Овим путем желимо да Вам скренемо пажњу на очигледне преваре фирме Студио Бета д.о.о. које нам привредници, односно наши клијенти свакодневно пријављују.

Реч је о фирми чији су власници Руди Кирар и Алеш Повше, иначе словеначки држављани, оптужени за исти вид преваре у Словенији и Хрватској у протеклих неколико година. Ова фирма привредницима путем кол центра представља своје “жуте стране”, у штампаном и интернет издању, нудећи им оглашавање и повећање броја клијената.

Оно што следи, након што привредници одбију понуду, будући да се очигледно ради о непознатој фирми у бранши, јесте слање предрачуна на адресу поменутих привредника. Након тога, уколико новац не буде уплаћен следи и опомена пред тужбу којом се прети фирми. Из разговора, али и писаних изјава људи који су прошли кроз ово, јасно је да је реч о обичној превари будући да они никада нису потписали никакав уговор са фирмом Студио Бета, нити су пристали на коришћење њихових услуга.

Након бројних жалби компанија Yellow Pages је решила да истражи пословање фирме Студио Бета доо и дошли су до веома интересантних података о њеним власницима.

Више информација погледајте на сајту Yellow Pages.

Уколико вам се деси сличан случај, молимо да се обратите нашем удружењу.

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS