26. 04. 2024.

У Србији је забрањена производња генетски модификоване хране и одговорно тврдим да се у нашој земљи производи и једе здрава храна, тврди министар Саша Драгин и додаје: "Зато није чудо што смо до сада извезли храну у вредности од 2,5 милијарде евра, а да би се побољшала ситуација у пољопривреди, усвојено је 45 закона и 130 подзаконских аката који омогућавају пољопривредницима да користе погодности које држава даје", казао је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Он је подсетио да је циљ кампање "Природно из Србије" промоција здраве хране и малих произвођача. Најавио је да ће кампања трајати до краја септембра ове године, те да ће у једногодишњој промоцији представници министарства обићи производјаче из 12 округа.

Драгин је посетио угледно пољопривредно домаћинство Ивана Николића, који се бави товом пилића, свиња и производњом млека, и том приликом истакао да је Параћин познат по производњи поврћа и по сточарству.

Он је поручио пољопривредним произвођачима да је време за обнову и регистрацију газдинства, како би могли на време да добију субвенционисана средства.

Пољопривредни произвођачи из планинских подручја имаће посебне бенефиције код добијања кредита, нагласио је министар за пољопривреду.

Иначе, током фебруара, кампања "Природно из Србије" биће посвећена пољопривредним произвођачима из Поморавског округа.

Извор: Танјуг

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS