19. 04. 2024.

Компанија "Фереро" саопштила је данас да у Србији самоинцијативно повлачи одређене "Киндер" артикле, произведене у Белгији, због могуће повезаности са појединим пријављеним случајевима салмонеле ван граница наше земље. Купцима саветују да не конзумирају неке од ових производа, да их сачувају и да се обрате Тиму за бригу о потрошачима те фирме.

Напомињујући да безбедност хране схватају изузетно озбиљно, из ове компаније наводе да сарађују са  надлежним институцијама контроле квалитета хране.

„Иако након тестирања Киндер производа пласираних на тржишту Србије ниједан није био позитиван на салмонелу, нити нам је пристигла иједна жалба потрошача до сада, ову ситуацију схватамо изузетно озбиљно, јер нам је брига о потрошачима увек приоритет. Као меру предострожности, одлучили смо да са тржишта у Србији самоиницијативно повучемо Киндер Чоко-бонс и Киндер Хепи Моментс, и то следеће лот бројеве серија произведених у Белгији“, наводи се у саопштењу.

Који производи су повучени?

КИНДЕР ЧОКОБОНС 200г, Л007Л003---

КИНДЕР ЧОКОБОНС 46г, Л293РЗД-КX

КИНДЕР ЧОКОБОНС 46г, Л336РЗД-МУ

КИНДЕР ЧОКОБОНС 125г, Л005Л03---

КИНДЕР ЧОКОБОНС 125г, Л293Р03---

КИНДЕР ЧОКОБОНС 125г, Л302Р03---

КИНДЕР ЧОКОБОНС 125г, Л307Р03---

КИНДЕР ЧОКОБОНС 125г, Л321Р03---

КИНДЕР ЧОКОБОНС 200г, Л292Р03---

КИНДЕР ХЕПИ МОМЕНТС 191г, Л005ЛЊПЈ

Сви остали "Фереро" производи, укључујући ненаведене "Киндер" производе, нису обухваћени овим добровољним повлачењем из продаје, наводе из ове компаније и додају да са њиховим дистрибутером раде на томе да наведени "Киндер" производи више не буду доступни за куповину.

"Уколико имате неки од ових производа, саветујемо вам да их не конзумирате. Сачувајте производе и контактирајте нас на е-маил Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. Наш Тим за бригу о потрошачима ће вам радо помоћи. Безбедност хране схватамо изузетно озбиљно и искрено жалимо због настале ситуације", закључује се у саопштењу.

Извор: Нова С

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS