18. 04. 2024.

Најнижа цена техничког прегледа утврђена је на нивоу од 3.070 динара, док највиша цена износи 6.020 динара, одлучено је на седници Владе Србије.

На седници Владе Републике Србије донета је Одлука о одређивању цене техничког прегледа возила којом се одређује најнижа и највиша цена редовног годишњег техничког прегледа, као и највиша цена ванредног и контролног техничког прегледа, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

Основни разлог за доношење ове одлуке је, како се наводи, ступање на снагу Закона о изменама и допунама Закона о безбедности саобраћаја на путевима.

"Одлука о одређивању цене техничких прегледа је битан део сета прописа којом ће се спречити злоупотребе у области од изузетног значаја за безбедност саобраћаја на путевима. Тако, најнижа цена са ПДВ-ом за путничка возила за ту услугу износи 3.070 динара, а највиша 6.020 динара", наводи се у саопштењу.

За мотоцикле, мопеде и тракторе цена техничког прегледа са ПДВ-ом износиће од 2.120 до 4.120 динара, а како се прецизира - за аутобусе, тешка теретна и прикључна возила од 6.020 до 11.920 динара, а кад се технички преглед за теретна и прикључна возила врши на полигону највиша цена може бити увећана за додатне 2.000 динара.

Извор: Н1

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS