16. 07. 2024.

Национална организација потрошача Србије одржала је фокус групу организовану у оквиру пројекта „Развој партнерства између цивилног друштва и пословног сектора“ који финансира Шведска агенција за међународну развојну сарадњу (СИДА) и Балканска мрежа за развој цивилног друштва (БЦСДН), који се спроводи кроз ConWeb мрежу националних организација потрошача у југоисточној Европи коју, поред НОПС-а чине Центар за заштиту потрошача Црне Горе (ЦЕЗАП) и Организација потрошача Македоније (ОПМ).

У фокус групи одржаној у хотелу „Tulip Inn“  Београду 24.08.2021. размењена су искуства и очекивања од успостављања поузданог знака поверења између произвођача и трговаца са једне стране, и потрошача са друге. Уз непосредно учешће водећих трговаца у областима беле технике, потрошачке електронике, спортске опреме, услуга мобилне телефоније, као и произвођача прехрмабених производа разматрани су бројни аспекти које примена знака у пракси може донети привреди.

Фокус група је, такође, имала прилику да подели различита искуства компанија и организација потрошача у области потрошачких проблема како би пронашли најбољи начин за њихово решавање.

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS