19. 04. 2024.

Национална организација потрошача Србије (НОПС) као носилац жига гаранције, покренула је кампању на тржишту Србије са циљем да привредни субјекти који испуне критеријуме и стекну право на коришћење жига гаранције, истим могу обележити своје производе и услуге.

Жиг је установљен у циљу подизања квалитета роба и услуга и својим јасним и недвосмисленим значењем пружа својеврсну гаранцију квалитета означених производа и услуга потрошачима, при чему се доприноси општој функцији заштите потрошача као и унапређењу пословања корисника жига који тако постаје препознатљив потрошачима као поуздан на тржишту.

Универекспорт је након спроведене процедуре по правилнику и испуњења свих критеријума прва компанија из сектора услуга малопродаје робе потрошачима која је остварила право на коришћења жига гаранције. Купци који робу купују у малопродајним објектима овог трговинског ланца могу бити сигурни да ће им у случају било каквог потрошачког проблема бити пружен највиши степен заштите у складу са законом о заштити потрошача, као и осталим актима којима се регулише њихов потрошачки статус.

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS