17. 07. 2024.

Компанија "Делез Србија" је саопштила да је из свих малопродајних објеката повукла производ приватне робне марке "Премиа сусам семе" од 100 грама, произвођача "Моравка про".

Како се наводи у саопштењу, "Делез Србија" је, као компанија која има изузетно високе стандарде квалитета и безбедности производа, по добијању информације о глобалној ситуацији са спорним једињењем у сусаму, самоиницијативно спровела додатну лабораторијску анализу поменутог производа приватне робне марке "премиа".

"Одлука о опозиву и повлачењу свих спорних серија је донета након што су резултати анализе показали присуство једињења етилен-оксид у производу", истиче се у саопштењу компаније.

Из "Делеза Србија" позивају купце који су у протеклом периоду куповали "премиа" сусам семе од 100 грама у продавницама Макси, Мега Макси, Темпо и Shop&Go, са било којим датумом истека рока трајања у 2022. години, да тај производ, са фискалним рачуном или без њега, врате у наредних 14 дана у малопродајни објекат где је производ купљен и том приликом биће им враћен новац.

Компанија "Делез Србија", како се наводи, озбиљну пажњу поклања контроли квалитета и безбедности, а како би у потпуности била сигурна у исправност производа, заједно са акредитованим лабораторијама континуирано спроводи и обимна додатна лабораторијска испитивања.

Извор: РТС

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS