23. 04. 2024.

ИКЕА позива све купце који поседују ТРОЛИГТВИС путну шољу с ознаком „Произведено у Индији“ (Made in India) да престану да је користе. Најновија испитивања показују да производ може садржати ниво хемикалија који прелази прописане границе. Стога компанија ИКЕА позива све купце који поседују ову путну шољу да производ врате у робну кућу ИКЕА како би им био надокнађен пун износ.

Компанија ИКЕА веома озбиљно схвата безбедност производа. Сви типови ИКЕА производа континуирано се тестирају и усклађени су са важећим стандардима и законодавством, као и ИКЕА захтевима. ИКЕА је недавно добила извештаје о испитивањима који показују да путна шоља може садржати ниво дибутил фталата (ДБП) изнад прописаних граница. Пре много година, компанија ИКЕА је одлучила да потпуно забрани присуство фталата у производима који долазе у контакт с храном, те је сходно резултатима испитивања донета одлука да се заустави продаја путне шоље с ознаком „Произведено у Индији“.

ТРОЛИГТВИС путна шоља је у продаји од октобра 2019. године. Компанија ИКЕА позива купце који поседују ову путну шољу с ознаком „Произведено у Индији“ да производ врате у робну кућу ИКЕА како би им био надокнађен пун износ. Није неопходан никакав доказ о куповини, попут рачуна.

За више информација, контактирајте с нама на број 011/7 555 444.

Компанија ИКЕА се извињава због било каквих неугодности које овај опозив може проузроковати.

Извор: ИКЕА

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS