Вести

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS

Јачање заштите потрошача у Србији

Вирпул повлачи пола милиона веш машина са тржишта

Амерички произвођач беле технике, Вирпул (Whirpool), повлачи са британског тржишта пола милиона веш машина због потенцијалног ризика од пожара, саопштено је из те компаније.

Код 519.000 машина за прање рубља, продатих између октобра 2014. и фебруара 2018. године, утврђена је фабричка грешка. Откривено је да долази до блокаде врата, односно поклопца, због чега може доћи прегрејавања и могућег запаљења уређаја.„Кад се активирају грејачи у машини, то за собом повлачи и аутоматско закључавање врата. У неким случајевима може доћи до повезаног квара да осигурач неће да искључи цео систем, тако да може доћи до пожара”, навели су из Вирпула, пише Индепендент.

Исто упозорење односи се и на власнике брендова Хотпоинт и Индесит, који су такође у делимичном власништву те америчке компаније.

Из Вирпула су поручили да сви купци који спадају у ризичну групу од јануара идуће године могу да замене своје уређаје без икакве накнаде, преноси новац.хр.

Ово није први опозив уређаја Вирпула. Компанија је почетком ове године, због истих разлога, повукла са тржишта чак 500.000 машина за прање судова.

Извор: novac.hr