17. 07. 2024.

Поштовани потрошачи,

Обавештавамо Вас да је донета нова правноснажна пресуда, у овом случају против Хипо Алпе Адриа банке. Суд је правноснажно пресудио да је наведена банка без правног основа стекла имовинску корист, незаконитим променама каматних стопа за стамбени кредит индексиран у ЦХФ.

Нова правноснажна пресуда представља велики успех у вишемесечним напорима да се заштите потрошачи, корисници стамбених кредита у ЦХФ од једностраних измена уговорних елемената на штету корисника. Иако не решава проблем настао због промене курса, пресуда ће до доношења коначног решења за све кредите индексиране у ЦХФ, у многоме олакшати отплату дуга, смањивањем истог за износ који је противправно стечен.

Надамо се да ће и у осталим поступцима који су у току против банака због незаконитих промена каматних стопа и других битних уговорних елемената бити донете пресуде у корист потрошача.

Потрошачи, корисници стамбених кредита, подсећамо вас да се можете јавити нашем правном тиму ради утврђивања постојања правног основа за евентуално подношење тужби.

Контакт телефон: 021 63 14 600 и 021 63 13 600
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS