17. 07. 2024.

 

Поводом текста објављеног у вези са рекламацијом дечијих патика, Цицибан је Удружењу за заштиту потрошача доставио извештај Југоинспекта, који је недостајао у спорном случају.

‚‚Приликом употребе патика дошло је до механичког оштећења ђона, за шта произвођач не одговара, јер се не ради о грешци у материјалу, ни у изради споменуте патике, што је констатовао наш стручни тим за рекламације’‘- наводе из Цицибана.

Без обзира на то предмет је додатно предат акредитованој кући за испитивање квалитета коже и обуће ‚‚Југоинспект“ Београд, на основу чије анализе је донето коначно решење да се рекламација не прихвата, тврди ова компанија.

 

У налазу Југоинспекта стоји да појачано хабање газећег дела ђона није равномерно на свим тачкама њеног оптерећења, већ искључиво у једном делу. Уочено наводи да оштећење није настало услед слабе отпорности ђона, већ услед појачаног оптерећења похабаног дела приликом коришћења (индивидуална карактеристика корисника).

У Цицибану сматрају да је потрошач покушавао ситуацију да реши силом тако што се обраћао многим институцијама и медијима, наносећи тиме штету робној марки Цицибан.

Поступак о приговору потрошача је још у току, о крајњем исходу овог случаја, бићете обавештени по окончању поступка.

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS