18. 07. 2024.

„Тонус“ ће данас бити повучен са рафова у продавницама „Макси“, „Темпо“ и „Shop&Go“ и враћен добављачу због неисправних декларација које потрошаче могу довести у заблуду, потврђено је за „Блиц“ у компанији „Делез“.

– Уколико произвођач „тонус“ хлеба прилагоди амбалажу и задржи само тврдње за које има валидне потврде, производ ће бити враћен на полице – кажу у „Делезу“.

Како сазнајемо, и остали велики трговински ланци ће наредних дана повући из продаје „тонус“, који се лажно рекламира да лечи дијабетес и спречава настанак рака, чиме угрожава и здравље купаца, јер многи одустају од преписаних терапија верујући да могу да се излече једући овај хлеб.

Након што су откривени у лажи, произвођач „тонуса“, компанија „Тривит“, огласила се на свом сајту скандалозним саопштењем у којем напада блогерку Татјану Веховец, која је прва указала на лажи о „тонусу“, доводећи је у везу са Џорџом Сорошем.

Веховец на те оптужбе одговара да је то „жалосни покушај кризног ПР-а којим се једна велика грешка покушава поправити још већом“.

– Моја пријава је грађанска. Затражила сам од свих инспекција проверу тврдњи са амбалаже „тонус“ линије производа и добила одговор. Повезивати овакав грађански чин из домена права потрошача са запослењем тог потрошача у Сорош фонду пре 25 година у најмању руку је безобразно – казе Веховец за „Блиц“.

Извор: Блиц

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS