18. 07. 2024.

Путници више неће плаћати доплату за уношење већег комада ручног пртљага у путничку кабину на свим летовима Wizz Air од 29. октобра 2017. године. Како наводе из ове авиокомпаније, путници ће моћи да унесу један комад ручног пртљага максималних димензија 55x40x23 цм и он ће бити укључен у цену карте.

 

Ова одлука представља повећање лимита бесплатног ручног пртљага за 50% у односу на тренутно важеће правило.

Путницима, који су већ раније купили карте са доплатама за већи ручни пртљаг, а путују после 29. октобра, биће враћен новац у износу плаћене доплате увећане за 20%, у виду кредита у оквиру њиховог Wizz налога.

Авиокомпанија је објавила и нову, додатну услугу за путнике названу Wizz Priority. Ова услуга је доступна већ од 19. јула на свим летовима Wizz Air-а и укључује приоритетно укрцавање, могућност да путници у ручни пртљаг унесу и једну додатну, малу торбу, као и гарантовано уношење ручног пртљага у путничку кабину, почев од 29. октобра.

- Wizz Air је поносан на своја софтверска решења која су пријемчива путницима, на најмодернију технологију и ефикасност наше флоте, као и на изврсну услугу током лета и професионализам нашег особља. Предано радимо да обезбедимо да свако путовање са Wizz Air-ом буде што једноставније и без икаквог стреса, а укидањем доплате за ручни пртљаг на свим нашим летовима почев од 29. октобра додатно наглашавамо посвећеност овом циљу - рекао је Jozsef Varadi, генерални директор Wizz Air-а, поводом објављивања финансијских резултата за прво тромесечје.

На представљању овог извештаја у Лондону, Wizz Air је именовао и нове чланове вишег менаџерског тима. Нови извршни потпредседник компаније и заменик генералног директора је Stephen Jones, на место финансијског директора постављен је Iain Weherall, а за техничког директора именован је Хеико Холм.


Извор: еКапија

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS