18. 07. 2024.

Неколико хиљада грађана Србије насело је на превару која кружи интернетом! Преваранти не мирују! Друштвеним мрежама и по интернету круже купони од 25.000 динара које, наводно, компанија "Идеа" дели грађанима за куповину у њиховим радњама.

 

На први поглед све изгледа стварно. Ту је лого "Идеа", купон који делује веома аутентично, коментари других фејсбук корисника. Од вас се, да бисте добили купон, само тражи да, рецимо, запратите страницу на Инстаграму или да шерујете линк на Фејсбуку. Међутим, они који су покушали да "освоје купон" одмах су схватили да је све превара и да никакав ваучер неће добити. Након што су учинили све што се од њих тражи мобилни телефон почиње да повлачи чудне апликације са интернета, а на компјутеру почињу да им се отварају интернет странице са сумњивим садржајем. Тада свима постане јасно да су постали жртва преваре и да су вероватно у свој телефон или компјутер увукли вирус.

Да је у питању превара и злоупотреба бренда потврдили су нам и у компанији "Идеа".

"Купони који су се појавили на интернету нажалост имају за циљ да преваре потрошаче и да злоупотребе ИДЕА бренд. Ми смо предузели мере да наше потрошаче и целокупну јавност обавестимо о овој превари, с циљем да број оваквих ситуација сведемо на најмању могућу меру", саопштили су нам из ове компаније и упутили апел потрошачима да не наседају на преваре.

"Наглашавамо и да "Идеа" неће преузети одговорност за евентуалне злоупотребе које могу проистећи учешћем у овим и сличним анкетама", наводи се у саопштењу.


Извор: Ало

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS