18. 05. 2024.

 

Агенција за надзор над тржиштем БиХ саопштила је да је је због хемијске неисправности са тржишта повучена дечија лутка под именом "Картун Елза".

Произвођач је Оушен линк из Кине, серијског броја Ф209.

Увозник играчке, која је са тржишта повучена јер садржи фталате и није у складу са Одлуком о ограничењу стављања на тржиште играчака и производа за децу, јесте фирма "Брог" Бањалука.

Из Агенције за надзор над тржиштем БиХ напомињу да су меродавне инспекције наложиле меру повлачења са тржишта и уништавања несигурне играчке. Потрошачима који су купили овај производ препоручено је да престану да га користе.

 

Лутка "Картун Елза" трећа је играчка у последњих месец дана коју је по налогу Агенције за надзор над тржиштем повучена из продаје због хемијске неисправности.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Агенција за надзор над тржиштем је 16. маја са тржишта повукла играчку „Моја мали пони” (My little pony), са серијским бројем 815, увозника у БиХ „АН енд БЕР” из Брчког. Играчка је увезена из Кине, а са тржишта је повучена јер садржи хемијски ризик и није у складу са Одлуком о ограничењу стављања на тржиште играчака и производа за децу који садрже фталате.

Агенција за надзор над тржиштем БиХ је 13. маја издала слично упозорење за дечију лутку имена „Бејби дол” (Baby doll) серијског броја 533794 произвођача фирме „Интернешнел продукт” Хонг Конг из Кине јер такође представља хемијски ризик. Увозник за лутку је фирма „Бејзик компани” из Широког Бријега.

Извор: Б92

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS