02. 05. 2024.

 

Мало грађана зна да, ако јело или пиће које су добили не одговара наруџбини по квалитету и количини, има потпуно право да не плати такву услугу.

Загорели ћевапи, мува у супи, прљав столњак и нељубазан келнер у ресторану мису довољно јак разлог да се просечан српски потрошач изведе из такта и потражи правду уз помоћ надлежних инспеција и покрета потрошача, пише "Информер".

Лоша ресторанска услуга ретко је разлог за жалбу потрошача у Србији.

За последњих годину дана Одељењу туристичке инспекције Београда пристигла је само једна пријава госта неког ресторана, који се жалио на "недеовољно крвав бифтек".


Анђела Ј. из Београда наводи да је у једном ресторану доживела непријатност када јој је келнер донео потпуно загореле ћевапе.

"Моје пријатељице нису хтеле да се жале јер их је била срамота од других гостију. Јеле су и поред тога што је било потпуно неукусно. Ја сам ипак позвала келнера и питала га зашто је месо угљенисано. Он се правдао да је јело мало решије, иако су ћевапи били буквално црни. На једвите јаде је донео нову порцију меса, коју сам морала да чекам читавих 45 минута", каже Анђела.

Помоћник министра трговине Гордана Радосављевић каже да ако послужено јело по квалитету и количини не одговара наруџбину, гост има право да не плати и одбије такву услугу.

Извор: Мондо

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS