07. 05. 2024.

 

Да није увек све онако како пише на амбалажи, доказ је искуство једног потрошача који је купио кекс на чијој амбалажи пише 750 g, а кекс тежи 650.



Изузетно револтиран, с разликом од чак 100 грама кекса коју је, наравно, платио по пуној цени, овај потрошач нам се обратио са доказима, као и копијом писма којом је обавестио произвођача – Јафа Црвенка – да су управо изгубили једног сталног купца.


Удружење за заштиту потрошача је одмах реаговало, насумично проверило неколико различитих паковања овог произвођача и, ни на једном нисмо приметили било какву разлику у тежини. Међутим, чињеница је да је овај потрошач имао овако лоше искуство и да се, вероватно, поткрала једна серија или делови серије чије тежине паковања нису биле у складу са обећаним стандардом производа.

О свему је обавештен произвођач, а ми позивамо потрошаче да обрате пажњу на стварне тежине овог или неких других производа и да нас обавесте уколико примете незаконите разлике које су веће од +/- 3% до тежине производа која је написана на амбалажи.

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS