23. 04. 2024.

На јучерашњем састанку председника и правног тима НОПС-а са министарком енергетике и представницима ресорног министарства добијене су гаранције да ће измењен и допуњен Закон о енергетици, и још четири важна закона из ове области, бити у потпуности усклађени са Законом о заштити потрошача.

Кључне теме за потрошаче, као што су трошкови ођаве са система даљинског грејања, промене снабдевача, квалитет гаса и осталих енергената, наплата потрошње по утрошку, питање надлежности за одржавање мерних уређаја и многа друга питања и теме у интересу потрошача, убудуће ће бити решавана уз уважавање ставова и мишљења НОПС-а.

„Министарство је ту да подржи све иницијативе које за циљ имају бољитак грађана и грађанки Србије. Ту смо да помогнемо и да радимо заједно, и када је реч о усклађивању закона, али и о другим темама, као што су квалитет електричне енергије, гаса и грејања. Спремамо измену сва четири важна закона у енергетском и рударском сектору, од вас очекујемо активно учешће у јавној расправи и коментаре који ће их учинити бољим и квалитетнијим“, истакла је на састанку Михајловићева.

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS