Вести

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS

Јачање заштите потрошача у Србији

"Делез Србија" донео одлуку о повлачењу сусама из продаје

Компанија "Делез Србија" је саопштила да је из свих малопродајних објеката повукла производ приватне робне марке "Премиа сусам семе" од 100 грама, произвођача "Моравка про".

Како се наводи у саопштењу, "Делез Србија" је, као компанија која има изузетно високе стандарде квалитета и безбедности производа, по добијању информације о глобалној ситуацији са спорним једињењем у сусаму, самоиницијативно спровела додатну лабораторијску анализу поменутог производа приватне робне марке "премиа".

"Одлука о опозиву и повлачењу свих спорних серија је донета након што су резултати анализе показали присуство једињења етилен-оксид у производу", истиче се у саопштењу компаније.

Из "Делеза Србија" позивају купце који су у протеклом периоду куповали "премиа" сусам семе од 100 грама у продавницама Макси, Мега Макси, Темпо и Shop&Go, са било којим датумом истека рока трајања у 2022. години, да тај производ, са фискалним рачуном или без њега, врате у наредних 14 дана у малопродајни објекат где је производ купљен и том приликом биће им враћен новац.

Компанија "Делез Србија", како се наводи, озбиљну пажњу поклања контроли квалитета и безбедности, а како би у потпуности била сигурна у исправност производа, заједно са акредитованим лабораторијама континуирано спроводи и обимна додатна лабораторијска испитивања.

Извор: РТС