19. 04. 2024.

Неколико потрошача се јавило Удружењу за заштиту потрошача Војводине и изразило негодовање због услова наградног такмичења, организованог од стране ТЦ "Променада" под називом "Куповина се награђује 13. - 30.6.2020. - поклон картице од 5.000 динара".

Објављена правила учешћа у наградном такмичењу гласе, цитат: „Од 13. до 30.6. првих 5 посетилаца који сваког дана у периоду 14 - 22ч донесу рачун у минималном износу од 3.000 РСД из продајног објекта у Променади на инфо пулт и тачно одговоре на наградно питање, ће добити поклон картицу у износу од 5.000 динара! Наградна куповина очекује вас на вашој омиљеној модној дестинацији – у шопинг центру Променада Нови Сад.“

Наведено правило наградне игре, у пракси је, довело до ситуације где купци ,да би остварили право на учешће, формирају редове од преподневних часова, а према наводима потрошача који су се јавили Удружењу, забележене су и ситуације где је долазило до вербалних сукоба и кошкања потенцијалних учесника.

Имајући у виду све горе наведено, Удружење се обратило Променади са апелом да се у предстојећем периоду уздрже од наградних такмичења, конципираних на овај начин, а како би се избегле ситуације, које поред тога што су непријатне, представљају ризик за здравље и безбедност потрошача будући да се у редовима који се стварају не поштује социјална дистанца и остале епидемиолошке мере, усвојене у циљу превенције ширења обољења КОВИД-19.

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS