24. 04. 2024.

У току данашњег дана већи број потрошача јавио се Националној организацији потрошача Србије (НОПС) и Удружењу за заштиту потрошача (УЗПВ) тврдећи да је компанија Нефа намештај доо, трговац намештајем произведеним у компанији Спилит доо Врање за коју се последњих дана у новинама наводи да је нестала у току ноћи, такође затворила своја представништва за пословање.

Овим срамним потезом наведене компаније, велики број потрошача остао је обесправљен и не знају како да поступе, с обзиром на чињеницу да су у току остали активни процеси рекламација, неиспоручених а плаћених производа, и др.

Након провере поменуте вести, уверили смо се да је Нефа намештај доо заиста угасио своју званичну интернет и фацебоок станицу.

Важно је знати: Одласком „Нефе“ сви потрошачи су остали обесправљени, јер, по садашњим сазнањима, не постоји правни наследник поменуте компаније. Неочекиваним и изненадним престанком рада компаније произвођача, са радом је престао и салон намештаја, па потрошачи немају законску могућност да на било који начин остваре своја права.

Очекујемо поступање и реаговање надлежних органа.

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS