26. 04. 2024.

Поштовани потрошачи,

Обавештавамо Вас о новом успеху правног тима Удружења за заштиту потрошача Војводине (УЗПВ) и Националне организације потрошача Србије (НОПС).

Суд је у још једном предмету усвојио наш тужбени захтев и утврдио да је Комерцијална банка без правног основа стекла имовинску корист у износу нешто већем од 300.000 динара, а на име незаконитих промена каматних стопа за стамбени кредит индексиран у ЦХФ.

Иако првостепена, ова пресуда представља велики успех, након вишемесечног залагања правног тима да се заштите потрошачи – корисници стамбених кредита у ЦХФ.

Надамо се да ће у жалбеном поступку бити потврђено тумачење правног тима, а по ком је неким корисницима стамбених кредита нанета огромна материјална штета, незаконитим променама каматних стопа и осталих уговорних елемената, а што је за последицу имало неосновано богаћење банака, на штету потрошача.

Овом приликом позивамо и остале потрошаче, кориснике стамбених кредита код Комерцијалне банке, да нам се јаве ради анализа њихових случајева и евентуално покретања поступака за накнаду штете, у случају да се утврди да за то постоји правни основ.

Удружење можете контактирати путем електронске поште на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., телефонским путем свакод радног дана од 10-14h на бројеве телефона 021 63 13 600 и 021 63 14 600 или лично (понедељком, средом и петком) од 12-15h на адреси Раваничка бр. 11, Нови Сад.

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS