среда октобар 17 , 2018

Брисел за смањење цена роминга на Западном Балкану

Од телекомуникационих компанија затражено да истраже могуће опције, као што су добровољни комерцијални споразуми, како би се смањиле цене разговора у ромингу.


Европска комисија организовала је у Бриселу састанак телекомуникационих оператера са подручја западног Балкaна, пренела је агенција Танјуг. Како је изјавила портпаролка Европске комисије Натали Вандајстат, од компанија у региону је затражено да истраже могућности смањења цена роминга међу земљама западног Балкана. У седишту Европске комисије у Бриселу одржан је округли сто телекомуникационих оператера са подручја западног Балкана.

Састанак је организовала комесарка Марија Габријел задужена за дигиталну економију и друштво, а разговарало се о телекомуникационом тржишту у региону. – Тражимо од компанија у региону да истраже могуће опције, као што су добровољни комерцијални споразуми или други, како би се смањиле цене роминга међу земљама западног Балкана. Компаније су се договориле да своје предлоге размотре са ЕК током наредних недеља, поручила је Вандајстатова.

Она је подсетила да је председник Европске комисије Жан-Клод Јункер тражио да се ојачају односи ЕУ са западним Балканом и да у том циљу ЕК жели да, између осталог, олакшају процес промена и охрабри позитивне помаке у области телекомуникационог тржишта у региону.

Премијер Бугарске Бојко Борисов, чија земља сада председава Савету ЕУ, најавио је да ће се, за почетак, радити на смањењу цена роминга на западном Балкану, а у циљу и по угледу на потпуно укидање тарифа за роминг међу земљама ЕУ.

План за такве кораке требао би бити представљен на следећем самиту ЕУ и западног Балкана, који ће бити одржан у мају у Софији.

 

Извор: Блиц

Consumers International

ImageНезависна глобална кампања гласа за потрошаче.

Са преко 220 организација чланица у 115 земаља.

Медији о нама

ImageMишљења, коментари...

Како нас медији коментаришу. Шта мисле о нашој организацији, шта нам предлажу, шта нам замерају

Издаваштво

ImageИздавачи и потрошачи

Овде можете преузети комплетне публикације о витаминима, сладоледима, адитивима...