понедељак децембар 17 , 2018

Хрватска повлачи дечју кашицу због хлора

Компанија ДМ Хрватска повлачи са полица дечју кашицу јер је у једној теглици пронађено средство за чишћење које садржи хлор, преноси Дневник.хр.

 

Из ДМ-а Хрватска саопштавају да су из предострожности повукли производ "бабyлове ЕКО кашицу јабука бобичасто воће 190 г 4+" с роком трајања до 5. јула 2019, јер је редовном контролом у једној теглици производа утврђена присутност остатака средства за чишћење које садржи хлор.

"ДМ моли купце да производ с наведеним роком трајања не конзумирају те да га врате у најближу продавницу ДМ-а где ће им бити осигуран повраћај новца", истиче се у саопштењу компаније.

Наводе и да је рок трајања видљиво истакнут на поклопцу производа.

Из ДМ-а истичу како су с циљем осигурања највишег нивоа безбедности производа и купаца у својим продавницама по добијању резултата контроле из продаје повукли све производе "бабyлове ЕКО кашица јабука бобичасто воће".

Прво "Јувитана", сада ХИПП - знамо ли чиме хранимо децу.

ХИПП производи за бебе у Србији су међу најпродаванијима, јер су родитељи управо у њих имали највише поверења, нарочито када је у новембру прошле године откривено да кашице и сокићи "Јувитане" саџе чак пет опасних отрова, због чега је велики број серија повучен са тржишта.

 

Надамо се да спорне кашице неће доћи до полица ДМ Србија.

 

Извор: Блиц

Consumers International

ImageНезависна глобална кампања гласа за потрошаче.

Са преко 220 организација чланица у 115 земаља.

Медији о нама

ImageMишљења, коментари...

Како нас медији коментаришу. Шта мисле о нашој организацији, шта нам предлажу, шта нам замерају

Издаваштво

ImageИздавачи и потрошачи

Овде можете преузети комплетне публикације о витаминима, сладоледима, адитивима...