18. 04. 2024.

Пројекат је почео са реализацијом од 01.јуна 2008. и трајао до 15. новембра 2008. године.

Пројекат је подржан од стране Општине Пирот на основу званично расписаног конкурса за пројекте за невладине организације у фебруару 2008. године и НОПС-а - Национална Организација потрошача Србије .

Партнер на пројекту је био Дом Културе Пирот.

У реализацији овог пројекта учествовала су деца из предшколских и школских установа и то: Предшколска установа Чика Јова Змај - вртић Невен у делу реализације сценографије за финалну активност пројекта - представа Царство малих потрошача - 14. новембра 2008. године на челу са васпитачицом Радмилом Манчић . Деца су имала и 2 плесне нумере у колажном програму представе на тему заштита деце као потрошача.

Деца ОШ Вук Караџић - одељење тадашње IV 1 учитељице Славице Игњатовић у делу реализације аудио ЦД- а и медијске кампање пројекта - током целог лета су била ангажована и била су учесници и у реализацији ХИМНЕ МАЛИХ ПОТРОШАЧА - као додатну активност овом пројекту која планом и програмом  није била предвиђена. Медијска кампања - као најава активности овог пројекта је била заступљена - РТВ Тануки, Радио Пирот, Пи канал и Телевизија Пирот.

Деца ОШ 8. Септембар - одељење  III 2 учитељице  Радице Живковић у делу реализације представе ЦАРСТВО МАЛИХ ПОТРОШАЧА - деца су глумила текст из штампане брошуре и аудио цд-а  на представи -ауторски текст Драгане Лилић, аутора комплетног пројекта . Такође ова деца су имала и 2 плесне нумере у оквиру колажне представе на тему заштита деце као потрошача.

Гости представе:

  • Плесни Клуб Баиламос - који предводи врхунски кореограф и плесач латино америчких плесова  Перица Ценић
  • Балетски студио Фортуна - који предводи врхунска руска балерина Ана Томовић
  • Плесна секција Дома културе - предводи је Ивана Андрејић, плесни кореограф .

Сва деца учесници овог пројекта су добила и брошуре ЦАРСТВО МАЛИХ ПОТРОШАЧА - у форми стрипа и све васпитно - образовне групе - вртића на нивоу територије Пирот КАО КОМПЛЕТНИ УЧЕСНИЦИ И ЦИЉНА ГРУПА ОВОГ ПРОЈЕКТА.

На сцени је било преко 150-то деце узраста од 6- 12 година из различитих васпитно образовних установа , а представа која је одржана у Дому Културе 14. новемра са почетком од 17 сати - је била намењена деци испред Општинске организације Пријатељи деце из Пирота  - који су нам  доставили  списак тројице дечака који болују од церебралне парализе и комплетан приход од продатих карата је био њима намењен, То су Ибрахимовић Душан, Костић Лука и Потић Предраг. Све су то деца која потићу из сиромашних породица и пореклом су из Пирота. Укупан приход од продатих карата је био 35.600,00 дин. и све је то уплаћено на рачун удружења пријатеља деце за њихово боље и срећније детињство и операције које ће тек уследити.

Сва деца учесници овог пројекта су добила захвалнице - намески припремљене само за овај пројекат , а на завршној манифестацији - представи уручене  су захвалнице и Опшини Пирот , Браниславу Костићу заменику Председника Општине Пирот у циљу велике захваности и разумевања , НОПС-у коју је преузео Новица Јовановић из Власотинца  члан Управног одбора , Дом Културе као партнеру на овом пројекту и самом учеснику.

Организација потрошача Пирот је овим пројектом доказала своје велико умеће и спремност да се носи са великим  изазовима - када је у питању област заштите деце као потрошача и то по 4. пут , изражавајући жељу да се овај пројекат настави и да живи са великим бројем нових активности и  у току наредне године, а све у циљу заштите интереса деце као потрошача.

Овде можете преузети радио џингл.