18. 04. 2024.

Организација потрошача Крушевац организовала је 14. новембра округли сто на тему: Безбедност хране и заштита потрошача. Овај скуп је део пројекта  „Правилном исхраном до здравља - деца као потрошачи" који финансира Министарство здравља.

У име парнтнера Завода за јавно здравље уводничар је била др Весна Ракоњац, спец. хигијене - субспецијалиста дијетолог, НОПС је представљао директор мр Новица Ранђеловић, а санитарну инспекцију др Горан Марковић, начелник. Циљ овог пројекта је унапређење здравља школске деце односно подизање свести ученика, родитеља и наставника о значају правилне исхране за здравље људи.

У оквиру округлог стола потписан је Споразум о узајамној сарадњи Организације потрошача Крушевац са Градском организацијом потрошача Ниш.

Поред округлог стола пројектом су обухваћене радионице о правилној исхрани и избору производа за 400 ученика, испитивање квалитета брзе хране у близини школа, испитивање ставова, навика и понашања деце у вези исхране, предавање за родитеље и наставнике као и Завршни самит пројекта који је најављен за крај децембра.