Активности чланица

Једанаест организација потрошача из локалних средина (из општина и градова) у Републици Србији основало је 10. 12. 2004. године у Београду јединствену организацију потрошача под називом НАЦИОНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЈА ПОТРОШАЧА СРБИЈЕ (НОПС) са циљем да нас представи и да ЕУ добије једног партнера

ОП Крушевац - едукација ученика

Едукација ученика основних школа као потрошача

Организација потрошача Крушевац привела је крају реализацију пројекта: Едукација ученика основних школа као потрошача који финансира Општина Крушевац. У оквиру пројекта, у априлу и мају, одржано је 15 радионица у четири сеоске основне школе: у Јасици, Читлуку, Жабару и Горњем Степошу чиме је обухваћено више од 250 ученика. Циљ радионице јесте упознавање ученика млађег школског узраста са основним појмовима заштите потрошача. Завршне презентације - приредбе одржане су у шкоалама у Горњем Степошу и Жабару у јуну месецу, док су остале две планиране за септембар. Сви ученици добили су потврде о учешћу, а наставници захвалнице.

У оквиру пројекта организовано је такмичење за најбољи литерарни и ликовни рад на тему: „И ја сам потрошач". Првонаграђеним ученицима додељене су књиге, а за остала два места дипломе. Приредбама су, поред ученика и наставника, присуствовали родитељи и мештани, деца предшколског узраста као и представници локалних медија. Након одржане приредбе свим присутнима подељене су брошуре: „Водич за мале потрошаче".