Активности чланица

Једанаест организација потрошача из локалних средина (из општина и градова) у Републици Србији основало је 10. 12. 2004. године у Београду јединствену организацију потрошача под називом НАЦИОНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЈА ПОТРОШАЧА СРБИЈЕ (НОПС) са циљем да нас представи и да ЕУ добије једног партнера

Услед све учесталијих пријава суграђана на непримерено пословање фирме „Метро паркинг север”, Удружење потрошача Кикинде поново покреће петицију против пословања ове Компаније.

- На основу великог броја пријава суграђана, петиција ће бити организована на територији читаве општине. Сваке седмице одржаваћемо састанак са суграђанима, који могу да дођу до наших просторија и преузму образац за сакупљање потписа. Сви који имају проблема и са другим компанијама у општини, такође могу да нам се обрате - каже председник Удружења потрошача Кикинде Александар Кораћ.

Члан Удружења потрошача Дарко Цвијан навео је да је просечна казна за одношење аутомобила возилом „паук” шест хиљада динара, а да је, примера ради, налог за његову казну био под бројем 1.228. То значи да је до сада преко седам милиона динара отишло из Кикинде.
Просторије Удружења потрошача налазе се у Светосавској улици број 32, код мегамаркета „Макси“, а радно време је сваког дана, од 12 до 15 сати.

Настављајући добру праксу Организација потрошача Власотинце је поводом Светског дана потрошача 2011. извршила анкетирање својих суграђана у 6 врло битних потрошачких тема.

Резултате можете видети овде:

Поступајући на основу обавеза и овлашћења из новог Закона о заштити потрошача, Организација потрошача Крагујевац реализовала је пројекат под називом: "Разумевање потрошачких права", финансиран од стране Града Крагујевца, управе за привредне ресурсе.
Први сегмент односио се на привредне субјекте. Упознавање пословне заједнице са територије Града са законским одредбама како би остварили увид у ефикасну примену свих обавеза које произилазе из новог Закона о заштити потрошача представља јединствен покушај у нашој земљи.

Организација потрошача Крушевац организовала је 14. новембра округли сто на тему: Безбедност хране и заштита потрошача. Овај скуп је део пројекта  „Правилном исхраном до здравља - деца као потрошачи" који финансира Министарство здравља.

Едукација ученика основних школа као потрошача

Организација потрошача Крушевац привела је крају реализацију пројекта: Едукација ученика основних школа као потрошача који финансира Општина Крушевац. У оквиру пројекта, у априлу и мају, одржано је 15 радионица у четири сеоске основне школе: у Јасици, Читлуку, Жабару и Горњем Степошу чиме је обухваћено више од 250 ученика. Циљ радионице јесте упознавање ученика млађег школског узраста са основним појмовима заштите потрошача.

Страна 1 од 2