19. 04. 2024.

Поводом обележавања 15. марта - Светског дана права потрошача, у организацији Националне организације потрошача Србије, Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић - Батут", Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Министарства трговине и услуга, одржана је стручно-научна трибина на тему Закона о безбедности хране. Трибину је отворила директорка  Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић - Батут" др Тања Кнежевић, а присутнима су се обратили др Саша Драгин, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, мр Љиљана Станковић, помоћник министра трговине и услуга, др Томислав Стантић, државни секретар Министарства здравља.

Након завршетка званичног дела трибине презентовано је 6 изузетно занимљивих стручно - научних радова посвећених безбедности хране.

У оквиру стручно-научне трибине разговарало се о контроли намирница у циљу заштите здравља потрошача, произвођачко потрошачким погледима на безбедност хране, декларисању и означавању упакованих намирница, контроли и резултатима рада пољопривредне и фитосанитарне инспекције, усклађивању Правилника о квалитету и другим захтевима за производе од меса са правилницима ЕУ, као и другим областима у вези са Законом о безбедности хране.

tribina1

 

tribina2

 

tribina3

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS