петак новембар 16 , 2018

Реакција на изјаву министра Милосављевића

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Искрено верујемо како су новинари погрешно пренели изјаву министра трговине и услуга, г-дина Слободана Милосављевића  "да ће министарство радити на ОСНИВАЊУ јаке Националне организације потрошача". Нигде у свету, па чак ни у диктаторским режимима министарство, односно било који државни орган не формира организацију потрошача, већ јача капацитете постојећих организација, те у њима налази партнера са ким би сарађивало и спроводило ефикасну политику заштите потрошача. Наравно, то подразумева да је та организација независна, нестраначка и непрофитна, да има развијену инфраструктуру, регионалну/националну заступљеност, да је свој досадашњи рад искључиво усмеравала ка пуној заштити потрочача и њиховој информисаности.

Овом приликом желимо да подсетимо министра Милосављевића да је у Србији још 2004.год формирана Национална организација потрошача Србије - НОПС као репрезентативни савез потрошачких организација која окупља преко 30 организација потрошача из целе Србије. Оваква изјава министра намеће веома важно питање: да ли се и министар прикључује оној групи организација потрошача  (које су формирали бивши службеници Државне безбедности и активисти појединих политичких странака) у покушају да разједине НОПС и направе неку нову Националну организацију потрошача коју ће контролисати министарство, или је у питању НЕИНФОРМИСАНОСТ о томе како су организоване организације потрошача у Србији.

У циљу истинске заштите потрошача у Србији спремни смо да све изнето поткрепимо и чињеницама на предложеном састанку са министром. Користимо ову прилику да га и јавно позовемо да прими делегацију Националне организације потрошача Србије, као репрезентативне асоцијације потрошача у Србији.

Consumers International

ImageНезависна глобална кампања гласа за потрошаче.

Са преко 220 организација чланица у 115 земаља.

Медији о нама

ImageMишљења, коментари...

Како нас медији коментаришу. Шта мисле о нашој организацији, шта нам предлажу, шта нам замерају

Издаваштво

ImageИздавачи и потрошачи

Овде можете преузети комплетне публикације о витаминима, сладоледима, адитивима...