понедељак децембар 17 , 2018

Нутела ипак има два рецепта

 

Контроверза око разлике у квалитету нутеле најпре је резултат различитих рецепата у производњи, као и традиције и укуса потрошача.

То је изјавила Мари-Пол Бенаси, директорка Главне управе за правосуђе и заштиту потрошача при Европској комисији, на округлом столу о правима потрошача одржаном у Загребу.

Протеклих година су различите студије у неким државама чланицама указале да постоје разлике у саставу и карактеристикама истих робних марки између, углавном, тржишта источних и "старих" чланица. Према мишљењу Комисије, њихови резултати због различитих начина прикупљања узорка, испитивања и тумачења података нису упоредиви, пише Т портал.

"Разговарали смо с Ферером, власником производа нутеле, па су нам објаснили како имају два рецепта. Оргинални је рецепт, онај из Италије, доступан је у свим земљама чланицама, осим у Немачкој. Тамо се користи другачији рецепт", одговорила је она на упит о проблематици дуалног квалитета производа на европском тржишту, у вези са случајем нутеле.

"Фереро одсад ради на промени рецепта са циљем приближавања италијанског рецепта свим потрошачима. У Хрватској ће бити доступан оригинални италијански рецепт, као у Француској и осталим земљама чланицама", додала је Мари-Пол Бенаси.

Она је такође напоменула како не постоји јасна дефиниција квалитета у Европској унији те како пуно тога зависи од традиције и укуса људи. Напоменула је како у ЕУ постоји широка законодавна основа која штити права потрошача, премда је за тај процес као најважнију истакла свест потрошача о властитим правима.

Извор: Б92

Consumers International

ImageНезависна глобална кампања гласа за потрошаче.

Са преко 220 организација чланица у 115 земаља.

Медији о нама

ImageMишљења, коментари...

Како нас медији коментаришу. Шта мисле о нашој организацији, шта нам предлажу, шта нам замерају

Издаваштво

ImageИздавачи и потрошачи

Овде можете преузети комплетне публикације о витаминима, сладоледима, адитивима...