19. 04. 2024.

Од 16. јула купци ће у свим супермаркетима „Делеза” кесу плаћати два динара, односно пет у хипермаркетима.

Компанија „Делез” почеће, од 16. јула, да наплаћује пластичне кесе и у продавницама „Макси” и „Темпо”. Кесе ће коштати два динара у „Максију”, односно пет динара, колико ће стајати оне веће у хипермаркетима.

У овој трговинској компанији рекли су за наш лист да је употреба пластичних кеса смањена 60 одсто  у „Шоп енд го” продавницама, у којима је ова пракса уведена пре тачно три месеца.

– Свест грађана се полако мења и драго нам је што смо наишли на позитивне реакције грађана – кажу у „Делезу” и додају да према искуству које имају с других тржишта, цена треба да буде симболична, али довољна да подсети купце о значају промена навика које су усмерене ка заштити животне средине. У прилог томе је и податак да је у другим земљама у којима послује овај белгијски трговац употреба кеса смањена готово 80 одсто.

– Запослени у радњама нам преносе свакодневна искуства и да је заправо све више оних који долазе у куповину с цегером. То је оно што желимо да постигнемо и у „Максију” и „Темпу” – рекла је Мирјана Јовашевић, директорка за корпоративне комуникације и одрживо пословање компаније „Делез Србија”. Због тога ће, у  недељи пре почетка акције, од 9. јула сви купци који у „Максију” буду остварили рачун већи од 1.500 динара, односно у „Темпу” за рачун већи од 3.000 динара, добијати бесплатне цегере, све до истека залиха.

Извор: Политика

Претрага

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS