четвртак мај 24 , 2018

Ново снижење цена роминга у региону од 1. јула

Цене роминга у региону, за Србију, Црну Гору, БиХ и Македонију, биће поново снижене од 1. јула, изјавио је данас Тањугу директор Регулаторна агенција за електронске комуникације (РАТЕЛ) Владица Тинтор и подсетио да је пре око три године потписан споразум између те четири земље о примени посебних цена за роминг.


Тинтор је, на четвртом скупу оператера телекомуникационих сервиса ЦЕЕ ЦЕЕ СУММЕР, казао да је Србија захваљујући том споразуму повећала саобраћај, то јест више се користио мобилни телефон у ромингу у остале три земље.

- Интересантно је да је порасла и употреба преноса података за ове две године за 200%, што је изузетан резултат. Још једно снижавање роминга ћемо имати од 1. јула. За наредна снижења ће морати ове четири земље да се усагласе - рекао је Тинтор.

Споразум измеду Србије, БиХ, Црне Горе и Македоније се спроводи од јула 2015. Утврђене су максималне цене коју оператери могу да наплаћују у регионалном ромингу. Цена одлазног минута у ромингу у региону је тренутно највише 24 цента, а долазног седам.

Од почетка јула цене ће бити снижене на 19 центи за одлазне позиве, а пет центи на долазне. На те цене се додаје и ПДВ од 20%.

Када је и питању коришћењу интернета у региону максималне цене су тренутно уједначене на 45 центи за мегабајт, а од јула ће бити упола ниже односно 20 центи по мегабајту плус ПДВ.

 

Извор: Танјуг

Consumers International

ImageНезависна глобална кампања гласа за потрошаче.

Са преко 220 организација чланица у 115 земаља.

Медији о нама

ImageMишљења, коментари...

Како нас медији коментаришу. Шта мисле о нашој организацији, шта нам предлажу, шта нам замерају

Издаваштво

ImageИздавачи и потрошачи

Овде можете преузети комплетне публикације о витаминима, сладоледима, адитивима...