среда јун 20 , 2018

Повучено млеко за бебе "Новалак ЦЦ"

 

Са српског тржишта се повлачи млеко за одојчад ''Новалак ЦЦ'', чији је рок употребе 23. септембар 2018, због неадекватног садржаја естара масних киселина који је утврђен у анализи.

ПРЕДУЗЕЋЕ "Медис фарма", као дистрибутер производа "Новалак медис", саопштило је да је превентивно повукло са српског тржишта млечну храну за одојчад "Новалак ЦЦ", серије 45405. Разлог је вероватно неадекватан садржај естара масних киселина који је утврђен у анализи.
Са рафова се повлачи млеко, чији је рок употребе 23. септембар 2018, а произвођач је "УП Меди-Европа СА", пореклом из Француске.

- Да би се искључиле било какве могуће негативне последице за здравље, саветујемо да купци не употребљавају производ "Новалак ЦЦ", серије 45405, с роком употребе до 23. септембра 2018, а купци могу да врате производ поменуте производне серије у апотеку и биће им враћен новац - стоји у саопштењу предузећа "Медис фарма".

Они наводе да естри масних киселина настају у производњи биљних масти и уља, па су присутни у скоро свим термички обрађеним намирницама које садрже биљне масти, између осталог и у млечним формулама за одојчад.

 

 

Извор: Новости

Consumers International

ImageНезависна глобална кампања гласа за потрошаче.

Са преко 220 организација чланица у 115 земаља.

Медији о нама

ImageMишљења, коментари...

Како нас медији коментаришу. Шта мисле о нашој организацији, шта нам предлажу, шта нам замерају

Издаваштво

ImageИздавачи и потрошачи

Овде можете преузети комплетне публикације о витаминима, сладоледима, адитивима...