петак новембар 16 , 2018

Повучене из продаје: Дечје оградице "Елефант" из Србије проглашене ризичним по децу у Босни и Херцеговини

Агенција за надзор над тржиштем БиХ повукла је из продаје дечију оградицу "Елефант" увезену из Србије, јер представља озбиљан ризик за децу због тога што може изазвати повреде, гушење и укљештење.

Агенција за надзор над тржиштем БиХ саопштила је да дечија оградица коју производи самостална занатска радња "Бебиленд" из Новог Сада, није довољно висока и стабилна, па се дете може попети преко ње и пасти или се оградица може преврнути, услед чега дете може задобити повреде.

Руб оградице није отпоран на угризе, па дете може одгристи или откинути ситне делове сунђерастог пуњења и прогутати их, што може узроковати блокаду дисајних путева.

Осим тога, постоје отвори на спољашњој страни оградице, те дете док се игра поред оградице може провући главу кроз ове отворе и заглавити се, што може узроковати гушење.

У саопштењу је наведено да је увозник фирма "Бојпром" Бањалука предузела добровољне мере повлачења са тржишта, поврата од потрошача и уништавања производа, те обавештавања потрошача о ризицима и начину поврата производа.

Из Агенције препоручују потрошачима који су купили овај производ да одмах престану да га користе и да га врате увознику или у малопродајну продавницу где су га купили.

Извор: Блиц

Consumers International

ImageНезависна глобална кампања гласа за потрошаче.

Са преко 220 организација чланица у 115 земаља.

Медији о нама

ImageMишљења, коментари...

Како нас медији коментаришу. Шта мисле о нашој организацији, шта нам предлажу, шта нам замерају

Издаваштво

ImageИздавачи и потрошачи

Овде можете преузети комплетне публикације о витаминима, сладоледима, адитивима...