понедељак децембар 17 , 2018

ОП Крушевац - Безбедност хране и заштита потрошача

Организација потрошача Крушевац организовала је 14. новембра округли сто на тему: Безбедност хране и заштита потрошача. Овај скуп је део пројекта  „Правилном исхраном до здравља - деца као потрошачи" који финансира Министарство здравља. У име парнтнера Завода за јавно здравље уводничар је била др Весна Ракоњац, спец. хигијене - субспецијалиста дијетолог, НОПС је представљао директор мр Новица Ранђеловић, а санитарну инспекцију др Горан Марковић, начелник. Циљ овог пројекта је унапређење здравља школске деце односно подизање свести ученика, родитеља и наставника о значају правилне исхране за здравље људи.

У оквиру округлог стола потписан је Споразум о узајамној сарадњи Организације потрошача Крушевац са Градском организацијом потрошача Ниш.

Поред округлог стола пројектом су обухваћене радионице о правилној исхрани и избору производа за 400 ученика, испитивање квалитета брзе хране у близини школа, испитивање ставова, навика и понашања деце у вези исхране, предавање за родитеље и наставнике као и Завршни самит пројекта који је најављен за крај децембра.

Центар за европске политике

BEUC, The European Consumer Organisation

THE GLOBAL VOICE FOR CONSUMERS

Јачање заштите потрошача у Србији

Consumers International

ImageНезависна глобална кампања гласа за потрошаче.

Са преко 220 организација чланица у 115 земаља.

Медији о нама

ImageMишљења, коментари...

Како нас медији коментаришу. Шта мисле о нашој организацији, шта нам предлажу, шта нам замерају

Издаваштво

ImageИздавачи и потрошачи

Овде можете преузети комплетне публикације о витаминима, сладоледима, адитивима...